de 1e voorrondes van het Tom van Heusden Biljarttoernooi

2e editie, jaar 2015De voorrondes hebben de afgelopen twee weken plaatsgevonden. In sommige poules was nog tot in de laatste partij spannend wie er door zou gaan naar de 2e ronde en wie helaas af moest vallen. Hierbij een paar highlights:

Poule van de maandag
Tot de laatste wedstrijd waren alleen Jan en Peet veilig met 6 punten en de andere vier spelers hadden nog 4 punten ieder! In de laatste wedstrijd tussen Nicole en Siem heeft Nicole haar positie veilig gesteld met een overwinning. Echter, er bleven 3 spelers met 4 punten (Siem, Piet en Willem), dus we moesten uitrekenen wie van hen door kon gaan. Uiteindelijk werd er duidelijk dat Piet, de winnaar van het vorige seizoen, met de minste tekorten is doorgegaan naar de volgende ronde.

Als slagroom op de taart van de avond heeft Jan een partij tegen Willem in 3 beurten uitgespeeld!!! 10 caramboles in 3 beurten (6, 1 en 3 en uit!).

Poule van de dinsdag
Tijdens de wedstrijden in deze poule hebben Fred & Ed hun overmacht als driebanders laten zien en hebben een overtuigende 1e en 2e plek tijdens de 1e ronde verovert. Zij zijn dus duidelijk door naar de 2e ronde. Hans en Leo hebben in deze poule voor de nodige spanning gezorgd: wie mag door en wie valt af? Beide eindigden met hetzelfde aantal punten. Bij het berekenen van hun ‘tekort’punten en hun gemiddelde / moyennes kwamen ze ook gelijk uit de bus. Dit is al een prestatie op zich! Hiermee hebben ze de organisatie voor een uitdaging geplaatst. De commissie van wijze mannen heeft dieper in de uitslagen gekeken en hebben besloten dat hun onderlinge resultaat de doorslag zou moeten geven. Daarom is Hans door het oog van de naald gekropen en door naar de 2e ronde!

Poule van de woensdag
In deze poule hebben twee gastspelers, de doorgewinterde driebanders René en Ron, het de deelnemers van De Klipper behoorlijk moeilijk gemaakt. Het laat zich niet raden dat zij door zijn naar de 2e ronde. De eer van De Klipper werd gered door de voorzitter Peter, die op de 1e plaats in deze ronde is geëindigd. Helaas is het Marco, doordat hij bij één van de wedstrijden op gelijkspel is geëindigd, niet gelukt naar de 2e ronde door te gaan.

Share your thoughts

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.