Tom van Heusden Biljarttoernooi, spannende 2e voorrondes

Tom Van Heusden BiljarttoernooiDeze week werden op dinsdag en woensdag de 2e rondes gespeeld. Ook tijdens deze avonden hebben we een paar spannende momenten meegemaakt. In tegenstelling tot de 1e rondes sloeg de spanning tijdens de 2e rondes toe. Geen van de partijen werd tussen de 3 en 10 beurten uitgespeeld. Maar tijdens deze wedstrijden waren vaak 20 tot 30 beurten nodig voordat de beslissing kon vallen. Hierbij een paar highlights:

Poule van de dinsdag
Dinsdag was een treurige dag voor Piet, die ondanks al zijn inspanningen niet het beste uit zichzelf kon halen. Dit resulteerde erin dat de winnaar van vorig jaar, zijn kampioenschapstitel niet zal kunnen verdedigen. Piet was in goed gezelschap: Ed, één van de oudste driebanders van De Klipper én één van de favorieten om dit toernooi te kunnen winnen, had er ook last van dat hij zijn dag niet had en heeft zijn meerderen van die dag moeten erkennen. Daartegenover heeft hun clubmaat Peter laten zien dat hij, ondanks zijn slechte seizoen, nog steeds uitstekende driebanders kan maken en voor dit toernooi tot één van de gevaarlijke favorieten behoort. Hou hem dus in de gaten! Maar daarnaast is het nog een grote uitdaging om onze gastspeler en doorgewinterde driebander Ron te evenaren.

Weet u trouwens nog dat Hans in de eerste ronde door het oog van de naald is gegaan? Hij heeft tijdens de tweede ronde weer bewezen dat hij een engeltje op zijn schouder heeft zitten: hij heeft met de laatste gelijkmakende beurt die ene carambole gemaakt, die er weer voor gezorgd heeft dat hij naar de volgende ronde kan gaan. De finalist van vorig jaar blijft hiermee een gevaarlijke tegenstander.

Poule van de woensdag
In de eerste plaats moeten we René met z’n allen van harte bedanken vanwege de prachtige demonstratie over de manier waarop het spelletje gespeeld moet worden. Als enige onverslagen deze avond ging hij ook naar de volgende ronde! We moeten nog alles uit de kast halen om hem ‘op z’n knieën’ te krijgen ;-). Treurig, maar waar, de heren van woensdag hebben zich niet als gentlemen gedragen: onze enige, stoere dame Nicole, werd door de heren genadeloos uit het toernooi gezet. Ook Nicole had er last van dat zij die dag haar dag niet had. Gelukkig overkomt ons dat allemaal. Onze gezellige gastspeler Jan heeft gevochten als een leeuw en ondanks zijn redelijke moyenne, was dit helaas niet voldoende om door deze sterke poule heen te komen. De andere winnaars hebben deze avond weer voldoende zelfvertrouwen gekregen om er een mooie halve finale van te gaan maken!

Share your thoughts

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.