CORONA

Lieve mensen,

Het zal je niet zijn ontgaan dat er vanuit de overheid is besloten om vanaf zaterdag 25 september 2021 een corona-check te laten doen bij alle bezoekers van horecabedrijven. In de gesprekken die we met jullie hebben gehad, horen we verschillende meningen, emoties ook. Daarom denken we dat het goed is in het algemeen wat van ons te laten horen.

Wij worstelen er ook mee. Vanaf begin af aan was en is café Thuys een plek waar jong en oud, man of vrouw, alleen, met je lief of met vrienden, zich thuisvoelt. We hadden net zo goed Cheers kunnen heten: where everybody knows your name. Een veilig haventje, waar je kunt darten, biljarten, muziek maken of lekker een dikke boom opzetten. We doen ons best om jullie een gezellige, ontspannen avond te geven. Voor ons is iedereen gelijk, en wij veroordelen niemand om zijn of haar mening. Wij vinden het daarom erg vervelend om op deze manier (buiten ons toedoen) ‘politieagent’ te moeten spelen. Ook wij merken steeds meer een tweedeling in de maatschappij, we zien bij heel veel van jullie die worsteling en voelen dat ook wij gedwongen worden om een keuze te maken. Een keuze, waarvan we weten dat er voor- en tegenstanders zullen zijn. Er zijn geen winnaars, maar alleen verliezers als wij ons mee laten voeren in de grote hoeveelheid discussies en meningen, en we hierdoor de verbinding met jullie kwijtraken.

Naast dat we mens zijn en dit ons enorm veel verdriet doet, hebben we ook een bedrijf en moeten we ons houden aan de regels zoals die met elkaar in Nederland zijn afgesproken. Ook wij hebben als bedrijf overheidssteun ontvangen tijdens de pandemie, en hebben het mede hierdoor kunnen overleven, ondanks het tekort wat je als bedrijf oploopt na anderhalf jaar. Wij vinden dan ook dat we geen andere keuze hebben, dan ons te houden aan die regels.

We zijn er niet blij mee, laat dat duidelijk zijn. We respecteren ook ieders mening en hebben begrip voor mensen die hier anders in staan. We kunnen alleen maar hopen dat we tijdens onze gesprekken ieder van jullie ook dat gevoel mee hebben kunnen geven. We zijn daar oprecht en integer in. Het is echter niet aan ons, als bedrijf, om een mening te propageren, maar onze verantwoordelijkheid te nemen tegenover jullie, onze gasten, en onszelf.

Vraag ons daarom niet stelling te nemen tegen de een of de ander. Jullie zijn ons allemaal even lief. En er zijn meer dan voldoende andere momenten en plaatsen om meningen uit te wisselen. Nogmaals, wij respecteren ieders mening. Wij vragen alleen daarom hetzelfde van jullie. We hopen dat deze maatregelen van korte duur zijn en dat we iedereen weer snel mogen ontmoeten om samen nights to remember te maken. Daar kunnen er namelijk nooit genoeg van zijn!

Voor nu, wees lief voor jezelf en elkaar,
heel veel liefs van ons,
Darko en An

RESERVEREN

Mocht je willen reserven, geven we je hier de mogelijkheid.

RESERVEREN

DRANKJES, HAPJES EN PEPERMUNTJES

Dat virus zit in een klein hoekje. En is waarschijnlijk gek op pepermuntjes. Die zetten we daarom for the time being niet meer op de bar.

Maar de bitterballen en borrelplankjes houden we erin, want die zijn te lekker.  Dus als je ergens trek in hebt, horen we dat graag en brengen we wat lekkers bij je aan je tafel. Dat geldt natuurlijk, en vooral, ook voor de drankjes: laat je lekker verwennen aan je tafeltje.

O, en binnenkort komen er meer lekkere dingen op de borrelkaart. We houden je op de hoogte!

VERSPREIDING VIRUS EN VERSE LUCHT

Er gaan steeds meer stemmen op over hoe belangrijk het is goed te ventileren. En dus ook geen gebruik te maken van air conditioning. Wij maken gebruik van de bestaande, goede luchtafzuiging op meerdere plaatsen in ons café. En als het weer het ook maar een beetje toelaat, zetten we de ramen en deuren lekker open.

VRAGEN AAN ONS

Heb je vragen voor ons, stel ze natuurlijk.

We hebben er in ieder geval zin in om er samen een gezellige tijd van te maken!